Alla i dagens Ramblers är originalmedlemmar från 60-talet. Ramblers historia fortsätter att skrivas.

Lars Hoffner

Född 1952 i Borås. Valspråk: Kvalité på varje ton. Flyttade till Jönköping 1962 och samma år började jag ta trumlektioner på musikskolan för Axel Engqvist. Började snart bilda popband ihop med bästisen Jan-Åke ”Knubben” Bergström. Runt 1964-65 började det låta någorlunda och vi kallade bandet för The Saintoones. När det bandet upplöstes våren 1967 så kom jag med i Ramblers samma sommar. Där var jag med tills bandet lades ner sommaren 1968. 1968 började jag som militärmusiker i Eksjö och 1971 la man ner såväl musikkåren i Eksjö som hela militärmusiken. Hamnade då vid Regionmusiken i Jönköping. Spelade vid sidan om dansmusik och de sista åren hette bandet Lasse Hoffners. Efter avslutade studier på Musikhögskolan i Stockholm flyttade jag till Örebro 1976 där jag fått jobb vid Regionmusiken. Från 1995 spelar jag pukor i Svenska kammarorkestern, Örebro. Har vid sidan om mitt professionella musicerande även varit med i dansband samt det som brukar kallas världens äldsta storband Whispering Band. Är sedan 2008 tillbaka i Ramblers. Cirkeln är sluten!

Inge Fridén

Född 1949 i Jönköping. Valspråk: ”Music is my religion”.
Började min musikaliska bana som trumslagarlärling i Betlehemskyrkans musikkår 1960.
Var en av de fyra som startade The Skippers 1962 som trummis och orkesterledare.
Redan året därpå var det dags att ta hand om sångmikrofonen, och ”på den vägen är det”.
Har sedan dess sysslat med pop, rock, jazz och dansmusik. Under större delen av 1970-talet som professionell musiker, nu även som gitarrist. Bosatt i Växjö sedan 1970, och har de senaste 30 åren arbetat som försäkringstjänsteman. Har musikaliskt återvänt till Jönköping och Ramblers sedan tidigt 2000-tal.
Planerar att även kroppsligen på heltid återvända till Jönköping inom några år.
Cirkeln är sluten; tillbaka till rötterna.

Per Brandt

Född 1948 i Jönköping. Valspråk: ”Musik sköljer bort dammet i vardagslivet”.
Började den musikaliska banan som klarinettist i kommunala musikskolan i slutet av 50-talet. Var, som elbasist, med och startade Ramblers (dåvarande The Skippers, senare The Rolling Five) 1962. Kent-bas och Hagströmsförstärkare var det som gällde då. Fortsatte i bandet hela tiden, med olika medlemmar, tills Ramblers splittrades 1968.
Spelade lite i olika sammanhang därefter och några år in på 70-talet (Boleros, Opus 7). Inget speleri igen förrrän 1998, då Ramblers nystartade efter uppträdande vid 50-årsfirandet av ‘gammal’ Ramblersmedlem.
Har varit Jönköping trogen, förutom några år på 70-talet pga studier vid Göteborgs universitet. Är sedan 1979 anställd som personal- och ekonomiansvarig på Smålands Musik och Teater. Tycker det är kul att spela tillsammans med kamraterna i Ramblers – it’s only real pure rock’n roll!

Jan Lindlöf

Född 1948 i Borås. Valspråk: ”Music is my passion”.
Flyttade till Jönköping i början på 50-talet. Började så smått med musiken 1960. ”Gitarren har jag haft sedan liten grabb jag var” – första gitarren kom till i träslöjden på Torpaskolan.
Var med och bildade The Skippers 1962, rullade vidare med The Rolling Five, och sedermera med Ramblers fram till 1967.
Fortsatte med musiken i annan konstellation några år. Därefter, fram till 1998, har musiken utövats ‘unplugged’ med ackgura och sång.
Vid sidan om musiken är största intresset djur och natur. Arbetet som ekonom och lärare är en annan stimulerande dimension i tillvaron.
1998 hände det saker! Gamla Ramblerskompisar firar av min 50-årsdag med ett välljudande vintage. Det och en Fender Stratocaster i present innebar nystart för Ramblers. Ramblers forever!